Téma: Pridanie titulkov do OGM
Sťahujem south park v ogm ale DVD prehrávač buď neberie titulky alebo ich proste nevie dať k ogm súboru. Mohli by ste mi poradiť ako ich mám do takého videa zafixovať? ![]()
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Sťahujem south park v ogm ale DVD prehrávač buď neberie titulky alebo ich proste nevie dať k ogm súboru. Mohli by ste mi poradiť ako ich mám do takého videa zafixovať? ![]()
OGM je formát videokontejneru, který podporuje titulky přímo ve video souboru. S vkládáním titulků do OGM souboru nemám zkušenosti, takže můžu možná tak doporučit konverzi na jiný formát (AVI?).
Pokud ti nevyhovoval program AviDemux, který jsem ti doporučoval v návštěvní knize, můžeš zkusit SUPER, ten je mezi uživateli hodně oblíbený.
Diky, zajtra ho skúsim ![]()
Druhou možnosťou je natvrdo prekonvertovať video a vložiť titulky priamo do neho ako neoddeliteľnú súčasť obrazovej stopy. Ale to len fakt ako poslednú možnosť ak ich tam nijako nedostaneš.
A o čom tu asi hovorím? ![]()
A o čom tu asi hovorím?
To právě není tak jednoznačné, protože do souboru OGM můžeš vložit titulky dvojím způsobem.
Buď titulky chytře začleníš do OGM kontejneru (který se v tomhle chová podobně jako kontejner MKV) a pak je ve vybraných přehrávačích jednoduše zapneš/vypneš -- a nebo celé video můžeš překonvertovat a titulky nahrát do obrazu natrvdo, což je sice celkem prasárna, ale občas to bývá jediné cesta, jak je zprovoznit ve stolních přehrávačích, které zvládají přehrávání DivX/XviD a dalších kodeků jen okrajově (např. bez možnosti zobrazování externích titulků).
Tak to som nevedel
.
Cez SUPER to ide spraviť aj tím prvým spôsobom?
Tak som to skúsil a stále je zvuk inak než video... už ma z toho ide neslušné slovo ![]()
Naposledy upravil: Gizmof (17. 03. 2009 21:50:22)
Tak som to skúsil a stále je zvuk inak než video...
Tak to zkus udělat tak, jak jsem to udělal já:
Stáhni si VirtualDubMod, otevři soubor OGM a v sekci "Streams -> Stream list" demuxuj samostatnou audio stopu ve formátu OGG.
Tuto vytáhlou audio stopu převeď v nějakém konvertoru (já k tomu použil Any Audio Converter) do bezproblémového formátu MP3 (zvol spíš konstantní datový tok CBR než variabilní VBR, který může dělat problémy).
Jakmile tohle uděláš, stačí znovu otevřít VirtualDubMod, v sekci Streams vyhodit původní audio stopu a přidat tam nově vytvořenou MP3, v položce Video zaškrtnout položku "Direct Stream Copy" a výsledek uložit jako regulérní AVI soubor, který ti už správně přechroupe většina programů na integraci titulků do obrazu.
A nebo jestli si chceš ušetřit práci, zajdi k MrTwigovi a rovnou si stáhni přes torrent 1-4 sezónu ve formátu AVI.
Ok, skúsim to lebo od MrTwiga to sťahuje pomaly.
Tak som to skúsil a ten AVI súbor má 17GB
.. WTF?
Naposledy upravil: Gizmof (18. 03. 2009 07:18:20)
Ok, skúsim to lebo od MrTwiga to sťahuje pomaly.
Tak som to skúsil a ten AVI súbor má 17GB
.. WTF?
To protože neděláš, co říkám! Tak ještě jednou a naposled:
"Jakmile tohle uděláš, stačí znovu otevřít VirtualDubMod, v sekci Streams vyhodit původní audio stopu a přidat tam nově vytvořenou MP3, v sekci Video zaškrtnout položku "Direct Stream Copy" a výsledek uložit jako regulérní AVI soubor, který ti už správně přechroupe většina programů na integraci titulků do obrazu."
A o čom tu asi hovorím?
Aj keď po tvojom smajlíku už nejako nemám chuť reagovať, tak aspoň ti poviem, nech prípadne skúsiš program adobe premiere, kde by si vhodný kontajner do ktorého dáš aj titulky tak aby to prehrávač prehral asi našiel.
mnd: Už to ide... ja debil som to zaškrtol inde. TOTAL BIG LIKE HORSE ONý THX.
Příspěvky [ 12 ]
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.