Nezapoměl jsem na nic, myslel jsem že to je snad jasný.
Šéf napsal:nemám eminentní zájem na tom, abych z daní platil hasiče, který zachraňujou prdel kuřákovi co si ji pod sebou sám zapálil. Neříkám že ho nemaj zachránit, je to jejich povinnost
... a stejně tak to je i ve zdravotnictví, záchranář jako záchranář.
Placení hasičů z daní chápu, když zasahujou třeba při záplavách nebo jinejch přírodních živlech, ale jakmile zasahujou proti něčemu, kde je jasnej viník, tak tam ať si to hezky zacáluje on.
Souvisejí s tím pojištění proti vyhoření/vykradení/krádeži atd. Ty zatím díky bohu povinný nejsou, ty co takový pojištění nemaj můžou ušetřit, když budou mít kliku, a možná taky můžou kurevsky prodělat, až něco stane, ale každej budiž strůjcem svého osudu.
To, co jsi vyjmenoval byly represe minulýho režimu, a s těmi mohl někdo normální těžko souhlasit. Jenže po Sametový revoluci, pádu Berlínský zdi, rozpadu CCCP si souzdruzi konečně uvědomili, že někde udělali chybu, ale nezmizeli - oklepali se, začali si říkat jinak, a teď na to jdou od lesa, pomocí pozvolnýho upevňování státního aparátu (nádhernej příklad - Lisabonská smlouva - v Irsku neprošla referendem, takže vyhlásili nový referendum, protože to přece Irové nemysleli vážně, že nechtěj přijmout tu skvělou smlouvu), omezování svobody slova v médiích pomocí nástrojů jako politická korektnost, podpora multikulturalismu, potlačování nevyhovujících názorů a označování těchto za "neonacistické", "rasistické", "sexistické", "xenofobní", "homofobní" či jinak -fobní nebo -istické. EU je tímhle přímo prolezlá, už chybí jen postavit Ministerstvo pravdy, Ministerstvo lásky, Ministerstvo míru a Ministerstvo blahobytu, a jsme tam, kde jsme byli.
Kdo s tímhle souhlasí, o sobě může tvrdit, bůhvíjak není liberární, ale v jádru se od původních soudruhů neliší. Pokud se s těmito tezemi neslučuješ, je mý podezření vůči tobě bezpředmětný, ale protože jsi řekl něco, co těm tezím částečně odpovídá, mám právo mít podezření.
O sjednocenou Evropu pod jednou ideologií, kde jsou nevyhovující faktory, vybočující mimo "normál", tvrdě eliminovány se už pokoušel Adolf, něco podobnýho, ale z jinýho konce, zkoušel i Stalin, oba na to šli moc zhurta, takže se našel dost silnej oponent, kterej je zbrzdil nebo zastavil. Dneska se to děje tak, že to navenek vypadá nevinně, lidi si buď neuvědomujou, že jim někdo vymejvá mozek, nebo si to uvědomujou, ale nic s tim nedělaj, což se mi potvrdilo po rozhovorech s několika Němci, Francouzi, Finy, Švédy, Švýcary a dalšími. Maj na věc stejnej názor, takoví jednoocí mezi slepými králi, ale nic s tim nedělaj, čekaj až se to vyřeší samo. Nejspíš nás čeká další revoluce, a moc sametová zřejmě nebude, takže doporučuju každýmu se v rámci možností vyzbrojit - mimochodem bránit lidem v ozbrojování se jde Evropský unii taky od ruky, a ještě to ty kurvy obalej takovou snůškou keců (objektivní a nezpochybnitelný informace chytře zakryjou), že se to děje za hromadnýho souhlasu mas.