1

Téma: Strelné zbrane

Je to prezidenstká země, co jsi čekal?
Co se ti konkrétně nelíbí na zákonech o držení zbraní, a kde přesně?
Patříš mezi ty co by zbraně radši zakázali? Já ne.

2

Re: Strelné zbrane

Je to prezidenstká země, co jsi čekal?
Co se ti konkrétně nelíbí na zákonech o držení zbraní, a kde přesně?
Patříš mezi ty co by zbraně radši zakázali? Já ne.

Prvý bod: áno je a nezdá sa mi to byť najlepšia forma štátneho zriadenia podľa mňa.

Druhý bod: nepáči sa mi, že niekde v Arizone či kde je zákon o zbraniach v podobe: "Maximálne tri zbrane na jednu osobu" - čím vlastne každému duševne narušenému šialencovi dovolia mať zbraň, čo sa im už niekoľkokrát vypomstilo. Žiadne testy spôsobilosti. Na druhú stranu pre celú Ameriku platí zákon, že poloautomatická zbraň (automatické sú u nich zakázané pre bežných ľudí) môže mať maximálne 10 nábojov v zásobníku, plus jeden v komore. Čo toto preboha rieši? Keď vás napadne zlodej s pištolou, tak s 99% bude nelegálna a teda mu bude úplne jedno, či má nelegálnu pištol s 10 alebo 18 nábojmi. Ďalšia vec je, že sa nehladí na kaliber zbrane. Proste Glock 17, ktorý má v európskej verzii 17 nábojov 9mm Luger v zásobníku má v americkej verzii nábojov 10. Taký Hekler and Koch USP compact ktorý má nábojov pri kalibri 40 SW 10 ich má počet rovnaký aj v americkej verzii. Pochopiteľne, že 40 SW je náboj s oveľa vyšším zastavovacím účinkom. Takže oni neobmedzia takto celkovú palebnú silu napríklad v jouloch počítanú, oni spravia takúto debilinu. Ja si o sebe nemyslím, že som nejako zvlášť znalý, ale trúfam si povedať, že by som ten zákon pripravil lepšie, ako pre držiteľov zbraní, tak pre bežných ľudí.

Tretí bod: nie, ako si už asi pochopil s bodu 2, tak ja som fanda militárii. Sám mám nožov a pištolí (zatiaľ iba plynových, vzduchových, poplašných) pár. A zákony sú niektoré nedomyslené aj čo sa týka Česka a Slovenska. Ale toto je národ ignorantov, čo nechápu, že keď ich prepadne zlodej, tak na nich vytiahne aj tak nelegálnu zbraň a to že my máme zákony obmedzujúce držanie zbraní pre slušných ľudí im v tom prípade nepomôže, iba priťaží. Ale toto je to isté ako zo "strašným pirátom čo dal Simpons movie na internet" ľudia veria tomu čo a ako im predostrú média. To ešte nehovorím o nezmyselnom zákaze laserových zameriavačov na bežné nosenie.. keď ma niekto prepadne a ja na neho vytiahnem zbraň, tak možno si ešte bude myslieť, že neni naozajstná, ale keď mu začne tancovať červená bodka po bruchu, tak sa možno spamätá a nebudem mu musieť spôsobiť strelné zranenie, či prípadnú smrť. Hovorím, zákony na hovno, nechcem vedieť aké hlúposti sú v tých zákonoch, v ktorých sa ja nevyznám.
roll

3

Asi takhle: Jakýkoli omezení v oblasti zbraní postihne jen slušný lidi, kriminálnkům to je fuk.

A automatický zbraně jsou v některých státech (např. Texas, Arizona, Nevada, Nový Mexiko, Kentucky atd..) povolený, ale musej se registrovat, stejně jako tlumiče. Zakázaný jsou třeba v New Yorku, Californii (zrovna tam to nic neřeší) nebo Washingtonu.
A ten zákon, že poloautomatická zbraň může mít max. 10 nábojů v zásobníku jsi viděl/slyšel/četl kde?
A maximálně 3 zbraně na jednu osobu, tomu se mi taky nechce věřit, to je jako kdybysis mohl na jeden řidičák koupit maximálně 3 auta (navíc šílenci za volantem maj taky na svědomí dost zabitých, ne-li víc).
U nás si zbraní může držitel ZP koupit kolik chce, pochybuju že zrovna v USA by to bylo nějak omezený.

Vymyslet zákon o zbraních, kterej by omezil zločince nebo šílence (který se zákonem zákonitě neříděj) a neomezil při tom slušný lidi co chtěj střílet sportovně, lovit, nebo nosit zbraň pro obranu, to je pěkná utopie.

Omezení větších ráží taky nepostihne zločince, jako spíš fandy velký rány.
Zase použiju analogii s autem, je to jako zakázat auta od určitýho výkonu protože jejich majitel s nima určite pojede rychle. Blbost, co? To by bylo akorát omezování svobody, což se díky bohu právě v USA neděje.

Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, to platilo vždycky, platí a platit i bude, a žádnej zákon to nezmění.

4

:evil:  baví vás to furt se tu hádat?  roll

5

Asi takhle: Jakýkoli omezení v oblasti zbraní postihne jen slušný lidi, kriminálnkům to je fuk.

V podstate áno, vedel by som nájsť príklady keď nie, ale tak ako sa to deje dnes to je fakt len proti ľudom.

A automatický zbraně jsou v některých státech (např. Texas, Arizona, Nevada, Nový Mexiko, Kentucky atd..) povolený, ale musej se registrovat, stejně jako tlumiče. Zakázaný jsou třeba v New Yorku, Californii (zrovna tam to nic neřeší) nebo Washingtonu.

To je možné.

A ten zákon, že poloautomatická zbraň může mít max. 10 nábojů v zásobníku jsi viděl/slyšel/četl kde?

Ono keď niekoľko rokov kupuješ odoberáš časopisy Strelecka Revue, Strelecký magazín, Zbrane strelci a lovci plus občas Commando a Zbrane a náboje, tak sa niektoré veci na teba nalepia.

A maximálně 3 zbraně na jednu osobu, tomu se mi taky nechce věřit, to je jako kdybysis mohl na jeden řidičák koupit maximálně 3 auta (navíc šílenci za volantem maj taky na svědomí dost zabitých, ne-li víc).
U nás si zbraní může držitel ZP koupit kolik chce, pochybuju že zrovna v USA by to bylo nějak omezený.

Keď pred pár rokmi zatkli toho chlapa čo zabíja len tak ľudí, proste len do nich strieľal a odišiel a takto za niekoľko dní zabil asi 9 ľudí, tak jasne povedali, že v tom danom štáte kde sa to stalo predajú zbraň každému dospelému človeku, ale je to obmedzené 3 na osobu. Neviem názov štátu ale bol to nejaký ženský štát - Arizona, Alabama také niečo.

Vymyslet zákon o zbraních, kterej by omezil zločince nebo šílence (který se zákonem zákonitě neříděj) a neomezil při tom slušný lidi co chtěj střílet sportovně, lovit, nebo nosit zbraň pro obranu, to je pěkná utopie.

Výborne, takže si to povedzme konkrétne na tom príklade. Ten vrah čo zabíjal len tak ľudí si zbraň normálne legálne kúpil na svoje meno, neukradol ju. Nespadá do kategórie zločinec ale do kategórie šialenec. Teraz si predstavme že pridám do zákonu, že kto si chce kúpiť zbraň musí ísť na psychotesty. Slušných ľudí tým moc neobmedzím, stratia tak hodinu svojho času možno, šialencov s 90% vylúčim aby sa takto legálne dostali k zbrani. Budú to mať ťažšie. Zároveň zruším zákon o 10 ranách v zásobníku, čím slušným ľudom ešte pomôžem. Asi by bolo dobré sa pred vyslovením týchto axiomov najprv zamyslieť či to ozaj nejde - môj zákon by jasné že nebol dokonalý, iba som tvrdil, že by bol lepší.

Omezení větších ráží taky nepostihne zločince, jako spíš fandy velký rány.
Zase použiju analogii s autem, je to jako zakázat auta od určitýho výkonu protože jejich majitel s nima určite pojede rychle. Blbost, co? To by bylo akorát omezování svobody, což se díky bohu právě v USA neděje.

Nič také som nenavrhoval, akurát som povedal, že takto by to bolo "spravodlivejšie", ja vôbec nie som za žiadny takýto reštrikčný zákon.

Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, to platilo vždycky, platí a platit i bude, a žádnej zákon to nezmění.

Ja tieto hefty skrátka milujem, všeobecne platná pravda - akčne prednesené príslovie je na diskusných fórach častý argument.  big_smile

:evil:  baví vás to furt se tu hádat?  roll

Potom to presuniem inam.

6

Omezení ráží by bylo spravedlivější v čem?
Až se budeš někde v lese bránit divokýmu medvědovi (teď nemyslim žádný "řítí se na nás", ale situace kdy jsi opravdu v prdeli), a budeš moct mít jen devítku ...... nečekej že ti pak budu chodit zalejvat hrob.
A že v Americe těch medvědů je .. i u vás se tuším nějakej najde a mám pocit že ráže pro tenhle účel (.500 SW Magnum, .454 Casull atd.) jsou zakázaný. Kterej inteligent to vymyslel? A kdo komu vůbec kdy ublížil revolverem takový ráže, když pro skrytý nošení jsou buď moc velký a težký, nebo maj strašnej zpětnej ráz (většinou oboje).

7

Omezení ráží by bylo spravedlivější v čem?
Až se budeš někde v lese bránit divokýmu medvědovi (teď nemyslim žádný "řítí se na nás", ale situace kdy jsi opravdu v prdeli), a budeš moct mít jen devítku ...... nečekej že ti pak budu chodit zalejvat hrob.

A že v Americe těch medvědů je .. i u vás se tuším nějakej najde a mám pocit že ráže pro tenhle účel (.500 SW Magnum, .454 Casull atd.) jsou zakázaný. Kterej inteligent to vymyslel? A kdo komu vůbec kdy ublížil revolverem takový ráže, když pro skrytý nošení jsou buď moc velký a težký, nebo maj strašnej zpětnej ráz (většinou oboje).

Ja neviem či ty fakt nechápeš čo sa ti snažím povedať, alebo to už robíš naschvál. Hovorím iba, že keby som bol zákonodarca a chcel nejako takto zbytočne obmedziť ľudí, tak už to urobím aspoň maximálna kapacita zásobníka vzhľadom ku kalibru alebo tak nejako a nie maximálna kapacita a je jedno akého kalibru, to je pustý nezmysel. V tom jedinom by to bolo spravodlivejšie ale ja za to nie som, pochop konečne.

Btw áno u nás je medveďov hodne, sú premnožení. Či sú tie kalibre zakázané neviem, asi áno, pretože "e) strelivo do krátkych guľových zbraní presahujúce úsťovú rýchlosť strely 550 m/s alebo prekračujúce úsťovú energiu 1 000 J (Casull má cez 2000)"  ale tie zbrane sú hlavne strašne drahé. Sú z oveľa kvalitnejších zliatin než .357 aby ustáli oveľa väčší spätný ráz. A praktické využite tie zbrane moc nemajú, myslím, že najväčší reálne použiteľný kaliber pre pištole je .50 AE alebo .44 do revolveru (a do pár pištolí napríklad Desert Eagle).

8

Tak to jsem asi fakt nepochopil co jsi přesně myslel.

No vidíš, těch 1000J pro krátký zbraně překračuje i .44 magnum.
.357 se do toho limitu možná ještě vejde, ale sundat s tím medvěda není sranda.
Jinak o použitelnosti .50 AE by se taky dalo polemizovat, .44 je v pohodě a pustěj tě s tim na leckterou střelnici, ale s padesátkou to je horší, navíc když DE váží dvě kila, to je maximálně tak do sbírky nebo pro Holywood.

Pokud jde o ceny, tak třeba
Ruger Redhawk KSHR .454 Casull - 21 700 ,- Kč - to ještě jde
Taurus Raging Bull .454 Casull - 24 500 ,- Kč, ale o nich se tvrdí že na tom nejsou nic moc s kvalitou
Smith&Wesson M500 .500 SW Magnum - 31 000 ,- Kč - to není špatný, navíc jsou kvalitní a maj je s různou délkou hlavně.
Desert Eagle (.44 Mag nebo .50 AE) 40 - 60 tisíc Kč .. to už je kurevsky moc.

9

Tak to jsem asi fakt nepochopil co jsi přesně myslel.

No vidíš, těch 1000J pro krátký zbraně překračuje i .44 magnum.
.357 se do toho limitu možná ještě vejde, ale sundat s tím medvěda není sranda.
Jinak o použitelnosti .50 AE by se taky dalo polemizovat, .44 je v pohodě a pustěj tě s tim na leckterou střelnici, ale s padesátkou to je horší, navíc když DE váží dvě kila, to je maximálně tak do sbírky nebo pro Holywood.

Pokud jde o ceny, tak třeba
Ruger Redhawk KSHR .454 Casull - 21 700 ,- Kč - to ještě jde
Taurus Raging Bull .454 Casull - 24 500 ,- Kč, ale o nich se tvrdí že na tom nejsou nic moc s kvalitou
Smith&Wesson M500 .500 SW Magnum - 31 000 ,- Kč - to není špatný, navíc jsou kvalitní a maj je s různou délkou hlavně.
Desert Eagle (.44 Mag nebo .50 AE) 40 - 60 tisíc Kč .. to už je kurevsky moc.

No áno 44 presahuje, ale zas nikto ti to merať nebude, proste .44 sa bežne predávajú.Čo sa týka medveďa.. stále ma väčšiu šancu dobrý strelec s .22kou ako zlý strelec s .44  smile Btw Desert sa možno zdá že je pre Hollywood ale ak má človek tie ruky kanadského drevorubača, tak mu to snaď aj vyhovuje, ono 2 kilá sa zdá moc ale u nejakého horára na opasku sa to moc teda neprejaví. Tými cenami si ma prekvapil, aj keĎ stále je to dosť, keď si zoberem, že taký taurus tracker .357 stojí 15 000 slovenských, ale stále je to ešte prijateľné. Btw ohľadne Desertu či je to moc. Ono je to jedna s tých najznámejších zbraní sveta a povedzme čo je to moc. 60 000 je za pištoľ veľa peňazí to áno, ale je 60 000 samotných tak veľa? No sú to 2-3 platy mesačné. Tuhy fajčiar to za rok prefajčí. Navyše porovnávať cenu pištolí a revolverov. Veď tá pištoľ je mechanicky náročnejšia samozrejme, určite musí byť drahšia.

Btw ty si tiež nejaký fanda zbraní?

10

Fanda, jak se to vezme, zbraně se mi líběj a něco o nich vim (rozeznám pistoli od revolveru smile) ale zatim žádnou nemám, občas pročítám forum.gunshop.cz.
Největší problém je hlavně přesvědčit svý blízký co si myslej že "zbraně jsou špatné, áááno" ... že tomu tak není.

K tomu Taurusovi, zadej si to tam do hledání, dozvíš se víc, jsou lidi co tam nemaj s Tausem problémy i lidi co maj špatný zkušenosti a tedy i dost negativní hodnocení.

11

Fanda, jak se to vezme, zbraně se mi líběj a něco o nich vim (rozeznám pistoli od revolveru smile) ale zatim žádnou nemám, občas pročítám forum.gunshop.cz.
Největší problém je hlavně přesvědčit svý blízký co si myslej že "zbraně jsou špatné, áááno" ... že tomu tak není.

K tomu Taurusovi, zadej si to tam do hledání, dozvíš se víc, jsou lidi co tam nemaj s Tausem problémy i lidi co maj špatný zkušenosti a tedy i dost negativní hodnocení.

No to tak máš zo všetkým v podstate. Ak predáš 1000 zbraní a 10 z nich je nejako chybných, tak polovica s tých majiteľov 10 tich zbraní zaspamuje internet o tom aké sú tie zbrane nahovno. Ale s tých 990 šťastných majiteľov sa neozve nikto.  smile

12

To je možný, ale ne až tak úplně přesný, a já bejt ten jeden ze sta, taky by se mi to nelíbilo, takže je lepší si připlatit a dát na jistotu.

Jinak ona ta cena tý bouchačky se taky projeví s počtem vystřílených nábojů, když jeden .500 SW mag stojí 35 Kč, nebo .454 Casull 60 Kč.

13

To je možný, ale ne až tak úplně přesný, a já bejt ten jeden ze sta, taky by se mi to nelíbilo, takže je lepší si připlatit a dát na jistotu.

Jinak ona ta cena tý bouchačky se taky projeví s počtem vystřílených nábojů, když jeden .500 SW mag stojí 35 Kč, nebo .454 Casull 60 Kč.

Ono by sa asi oplatilo si vystrelené nábojnice znova plniť, pretože tie náboje sú drahé nie pre výrobné náklady ale pre počet kusov, koľko sa ich asi tak na Slovensku či Česku predá.

14

Jsem zjistil něco o tom "Assault weapons ban", ten neplatí od roku 2004.
Takže to s těma deseti nábojema už je minulost. Ale nepřekvapilo by mě kdyby to ať už Obama nebo Clintonová znovu odsouhlasili.

15

Jsem zjistil něco o tom "Assault weapons ban", ten neplatí od roku 2004.
Takže to s těma deseti nábojema už je minulost. Ale nepřekvapilo by mě kdyby to ať už Obama nebo Clintonová znovu odsouhlasili.

Bol to hlúpy zákon veru.

16

bavi vas to?

17

Vzhledem k tomu, že poslední příspěvek před tvým byl 7 měsíců starej, většina průměrně inteligentní populace si domyslí, že ne.

18

Pokud ja vim, tak  v urcitych statech ameriky jsou automaticke zbrane povoleny.

Ale muzu se milit.

Spis by me zajimal vas nazor na vyber z techto kousku:
H&K USP compact (jak uz tu danoboss zminil) - .40/.45
Glock 22/23
M1911 (clon od Thomsnu, uz se nevyrabi, trochu rarita)

Nebo mate nejakej jinej zajimavej tip? Pamatuju si jednu od moravia arms, nebo tak nejak a jejich .40 zbran, ale nazev si nepamatuju.

9mm nechci.

Jinak souhlasim s vama, ze zakony jsou strasne debilni.

Ale co se tyce laseroveho zamerovace a jeho zakaz pouzivani z duvodu jeho zarazeni do skupiny A, mi prijde jako debilovina. Teda spis nechapu, proc zakaz, je to neco co mi prijde spis jako obtiz, nez pomoc. To radeji tritiova miridla.

Ale co se tyce zakazu tlumicu, to chapu. Bohuzel bych si rad nejakej poridil, nebo alespon vystrilel par set kusu munice s tlumicem, uz jen kvuli tomu pozitku. Ale povoleni prodeji tlumicu by podle me URCITE zvysilo pusobeni trestne cinnosti.

Posledni prispevek z 8.1.? proc se mi to zobrazilo jako novy prispevek nechapu.

... Winry & Wendy ...

19

Jinak souhlasim s vama, ze zakony jsou strasne debilni.

...to jako chceš anarchii čico?

20

Tam je to různý stát od státu, podívej se sem. Myslim že docela určitě budou legální v Arkansasu, Texasu, Novým Mexiku a v podobných méně byrokratických státech, asi s trochu větším papírováním než s poloautomaty.

Glocky se mi nelíběj, USP když už tak full-size s 5" hlavní, ale 1911 je srdcová záležitost. Navíc klony už není potřeba shánět, protože Colt obnovil výrobu, takže na www.proarms.cz se dá teď sehnat originální 1911 Colt Goverment model XSE (5", SA, .45 ACP, 8+1, s různýma zlepšovákama dnešní doby) za něco přes 30K kocourkovských. Ten bude můj .. doufám.

Podle mě je jak laser, tak tlumič užitečnej i pro normální lidi kromě hitmanů a zákaz vůbec nic neřeší. Přesunem z kategorie A do kat. B by byli pořád na nákupní povolení, a tudíž snadno dohledatelný. Používáním tlumičů na střelnici by těžko došlo k nějakýmu posunu úrovně trestný činnosti, pokud by tedy nebylo protizákonný střílet do terčů bez ochrany sluchu. Na obranu - v domobraně by to jedině prospělo kdyby ti nepraskly ušní bubínky zatímco budeš doma vítat pány stěhováky svojí novou brokovnicí, a nosit pistoli s tlumičem je dost nepraktický, takže tady by se těžko něco změnilo.
Jediný, k čemu by možná došlo, že by pytláci mohli se zatlumenejma malorážkama střílet zvěř. Ale to už stejně dělaj tak jako tak.

ja003: Rozhodně by to bylo lepší než současná byrokracie. V anarchii funguje Darwinův přirozený výběr. V byrokracii nefunguje vůbec nic.

21

Šéf napsal:

V anarchii funguje Darwinův přirozený výběr. V byrokracii nefunguje vůbec nic.

Tak tohle jsem ještě neslyšel - ale kurňa, má to něco do sebe...  smile

Jinak jak už tu někdo předtím napsal - co se týče získání ZP, tak bych byl pro psychotesty. Pokud by byly dobře sestavený, labilní idioti by se dali rozpoznat a raději uklidit někam do kouta. Znám chlapa, který podle jeho slov "tasí svýho Glocka pokaždý, jakmile se necítí komfortně"... Debil. Ten jednou provede něco špatnýho.

Osobně, kdybych měl možnost si zablbnout na střelnici, rozhodně bych bral Deserta 0.50 či Magnum 0.45. Taky bych  někdy rád prubnul pořádnou brokárnu (SPAS 12) či snajpru (Walther WA 2000 - zdravíme Hitmana  smile ). Jinak na nošení u sebe rozhodně ne - to je jen umělý a nefunkční zvětšování cocka...

Eat, pray, queef!

22

...no já asi zůstanu u své M4A1 smile

23

U tech tlumicu jsem to myslel tak, ze s nima by pachani trestne cinnosti bylo spatne  zjistitelne. Teda az po tom co nekdo najde mrtvoli. Treba takovy gangy, mafiani atd, vyrizovani uctu a tak. Ted kdyz nad tim premyslim, tak oni si je stejne sehnaj, takze jako ze jsem nic nerekl.

2 ja003: A1 je dost zastarala, nepremyslels o necem lepsim?

2 Rocky88: Moje vedomosti se s touhle diskuzi docela shoduji, a to ze DE v .50 je dobre pro americky myslivce. Neni nic lepsiho na velky medvedy, ale nevim, na strelnici bych z toho mel strach.

2 Sef: m1911 je jiste snem vsech milovniku zbrani, ale 30k je pro me neuskutecnitelny. Toho clona ma kamos, co vlastni pres 10 zbrani a hodla se par z nich zbavit, jelikoz se mu narodil syn a znate to... Hlavne ten clon bude mit za par let slusnou hodnotu, uz ted mu lidi nabizej docela slusny prachy za ni, ja bych ji od nej mohl mit za 8k.

Jina co se tyce glocka, souhlasim, vzhled nic moc. Dlouho jsem odolaval jeho serednosti, az me dostala jeho krasa.

edit: usp, nebo glocka, sezenes za peknych 16k, novej. Usp, i kdyz ne-compact je dost velkej, tak velice paradni kousek. Libil by se mi usp compact v .40 calibru se stribrnym zaverem. Ale tim nemyslim ten hnusnej zrdcadlici povrch, ale peknej do seda.

Jeste me napadla jedna varianta, levna a kvalitni moznost je nase cesky sacko vz58. Sehnat se da kolem 5 litru, na trhu spousta dilu na vymenu, plastovy predpazbi, trn s pruzinou a m4kovou teleskopickou pazbou. Tvarovana pazbicka. K tomu slovenskej kompenzator a zbran je jako krasna holka.

A ted zasneni: mit tak prachy, poridil bych si magpul masadu. Od bushmastera pod oznacenim Acr. v 6.5mm grandel, 12.5" hlavni a kx3 flashem od noveske.

Naposledy upravil: Kaen McRyan (24. 11. 2009 23:51:45)

... Winry & Wendy ...

24

nevim na co bych si kupoval novou jen proto, že je zastaralá

25

Odpoved rozumneho cloveka.

edit: nevedel jsem ze ji uz mas

Naposledy upravil: Kaen McRyan (25. 11. 2009 00:09:31)

... Winry & Wendy ...