1

Téma: Hledání

nedalo by se zde nějak zefektivnit vyhledávání...protože dam vyhledávat nákej výraz...třeba Moop(jestli to už třeba nebylo použito, jako otázka v quizu) a najde to pouze témata, ale měl by tam být i čudlík, který mě přesměruje přímo k danému výrazu, abych věděl, v jakém kontextu bylo ono slovo použito

2

Re: Hledání

Tím máš na mysli hledání na stránkách nebo na diskuzním fóru?

IDDQD!

3

na fóru

4

Tohle je výchozí hledání, jaké poskytuje PunBB. Nevím o žádném pluginu, který by to vyhledávání rozšířil, takže jediná možnost, která mě napadá, je použít Google (nebo jiný vyhledávač, který nás indexuje). Když připojíš ke klíčovému slovu vyhledávací výraz site:forum.south-park.cz, tak by to mělo hledat jenom na tomhle fóru. Tedy například pro ten Moop by to bylo takhle, ale nenajde to zatím nic, za pár dní by se to tam mohlo objevit.

IDDQD!

5

no...zní to celkem rozumně, ale ten google ti vyhledá pouze topicy...přímo text komentáře ho nezajímá...propř jsem zadal můj posl.příspěvek : na fóru ( http://www.google.cz/search?hl=cs&q … at&lr=)...takže to můj problém bohužel neřeší sad

6

Ne, text komentáře pomocí toho najdeš, ale trvá to nějakou dobu, než to zaindexuje -- pár dní až týdnů. Např. kdybych si chtěl vyhledat, kdy jsme se v kvízu bavili o seriálu Orgazmo, tak to najde bez problémů a najede přesně na tu stránku.

IDDQD!

7

tak zrovna tohle mi to nenajde... sad

8

Teraz neviem buď sa Shadow nepochválil, že to zefektívnil, alebo to tam bolo aj predtým, v každom prípade na starých phpBB forach (z ktorého je táto databáza) bolo vyhľadávanie robené tak, aby si si určil či chceš vidieť výsledky ako príspevky alebo témy. Tu je to tak tiež.

9

Ještě by mě něco zajímalo ohledně vyhledávání na fóru. Proč mezi dalším vyhledáváním musí být 30sekund pauza?...jsem se náhodou překlepl a málem jsem těch 30 vteřin nepřežil...u přidávání příspěvků to chápu, ale u vyhledávání ne.

10

O tom intervalu jsem vůbec nevěděl, já tam žádný takový interval nemám a v nastavení fóra jsem nenašel položku, pomocí které by se to dalo změnit. Nejspíš to tam je kvůli velkému zatížení databáze při vyhledávání, ale stejně to nedává moc smysl.

IDDQD!

11

http://i711.photobucket.com/albums/ww117/ja003-1993/capture1-2.jpg?t=1272185622
já to tam mám....

12

ja003: Hľadanie je najvyťažujúcejšia operácia pre server (tu určite, keďže tu nie sú žiadne hlúpe módy a pod.) Takže áno, je to tam kvôli veľkému zaťaženiu smile

A Shadow máš tam niečo ako oprávnenia pre užívateľov/skupiny? Ak to tam niekde je, tak iba tam. Ak nie, tak nie tongue A samozrejme, že ty ako admin niečo také nemáš.

13

Máš naprostou pravdu, bylo to v uživatelských skupinách. Přenastavil jsem to na 5 sekund, snad to tak bude přijatelnější.

IDDQD!

14

Podľa mňa by sa to kľudne mohlo aj zrušiť. To je tam kvôli záťaži, pri paralelných hľadaniach = keď hľadá tak 10 užívateľov naraz (na veľkých fórach 100 aj 200). Na tomto fóre sa to myslím stať nemôže, keďže sám som túto možnosť ešte nevyužil big_smile
Ale tak 5 sekúnd už adaj nikoho nezabije tongue

15

Z důvodu prevence proti DOS útokům jsem to tam radši nechal.

IDDQD!

16

Aha jasné... kvôli moslimom big_smile

Naposledy upravil: BX (25. 04. 2010 15:14:09)

17

ShadoW : Ok díky.
BX : big_smile