Téma: Používání citací v diskuzi
Nepoužívejte prosim vás citace, když reagujete na poslední příspěvek, takhle to pak dopadá .. ty pyramidy citací vypadaj strašně.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Nepoužívejte prosim vás citace, když reagujete na poslední příspěvek, takhle to pak dopadá .. ty pyramidy citací vypadaj strašně.
Nikde nevidím, že by to tu používali...
EDIT: pokud myslíš to z roku 2006 tak to jsi teda blesk..
Naposledy upravil: millin (24. 08. 2009 00:02:30)
No to si snad ze mě děláš prdel, já říkám abyste nepoužívali citace, když reagujete na poslední příspěvěk, a co ty neuděláš?
A samozřejmě že žádný nevidíš, protože jsem to už upravil.
Mě z toho trefí ... ![]()
Tak když odpovídáš na poslední jeden tak nikdy žádnou pyramidu nepostavíš...
BTW: Potom to ale dopadá takto.
Jenže to je absolutně zbytečný to dělat, citace se běžně používá, když nejde jiným způsobem dát najevo komu, na kterej příspěvek nebo na kterou jeho část reaguješ.
Když odepisuješ na poslední příspěvek ve vláknu bez použití citace, většina průměrně inteligentních jedinců to pochopí, komu je určen.
A když někdo na poslední příspěvek odpoví citací, ten po něm to nejspíš udělá taky, a tak to narůstá a dopadne to jak jsem říkal, takže když to není vyloženě nutný tak to prosim vás nedělejte.
K tvýmu odkazu: Když moderátor (Danoboss) nabáda k tomu, aby lidi zbytečně používali citace a znepřehledňovali tím fórum, to už je teda fakt moc. A že když na někoho reaguju, a on to pak upraví .. to je jeho problém, ne můj, má se snažit psát tak, aby to po sobě nemusel víckrát přepisovat.
Copak musí bejt dneska všechno tak trottelfest, aby to lidi dokázali používat?
nebo třeba futurama...žejo Danobossi
Dabing sa ti vždy páči ten na ktorý si zvyknutý, ja som si zvykol aj na český aj na anglický, ale napríklad pri tom ako sa veľmi šetri na dabingu Simpsonovcoch v poslednej dobe (nevadí mi, že Homer zmenil dabéra, keď to bola nevyhnutnosť, ale že iné postavy ktoré nemuseli). Napríklad že Ralph alebo Nelson mali už 3 až 4 dabérov, to je fakt bieda, alebo niektoré chyby v dabingu, ktoré pokazili vtip, ktorý sa pritom preložiť dal...
K tvýmu odkazu: Když moderátor (Danoboss) nabáda k tomu, aby lidi zbytečně používali citace a znepřehledňovali tím fórum, to už je teda fakt moc. A že když na někoho reaguju, a on to pak upraví .. to je jeho problém, ne můj, má se snažit psát tak, aby to po sobě nemusel víckrát přepisovat.
Copak musí bejt dneska všechno tak trottelfest, aby to lidi dokázali používat?
"To už je fakt moc", ty ma bavíš. ![]()
Citácie majú zmysel napríklad:
a) niektorí ľudia ako ja, sa prihlásia a dajú si zobraziť posledné príspevky. Ak je pri nich citácia, nemusím sa vracať späť a zisťovať načo reagujú ale rovno si prečítať len aktuálny príspevok - má to zmysel
b) z kontextu tvojho príspevku to vyznieva, ako keby som ja niekomu niečo upravoval, takže to pre istotu vysvetlím na príklade:
Užívateľ 1: Michael Jackson je debil
Užívateľ 2: Čo to píšeš za hovadiny, Michael Jackson je super spevák
a vzápätí užívateľ 1 svoj príspevok zmení na "Michael Jackson je najlepší spevák", tak kto nevidel pôvodnú verziu, tak si pomyslí, že užívateľ 2 je asi idiot. Aj preto sa používajú citácie
c) má to zmysel aj v prípade, že reaguješ na viac príspevkov, ako napríklad ja v tomto príspevku reagujem jednou citáciou a odpoveďou najprv na užívateľa "ja003" a potom jednou citáciou a odpoveďou na užívateľa teba.
d) Neviem ako dlho už nejaké fórum moderuješ ty, ale ja toto http://simpsons.futurama.sk/ (najväčšie fórum o Simpsnoch, cez 120 000 príspevkov) už viac ako tri a pol roka, takže som si už nejakú prax vypestoval. Medzi inými aj dve veci:
1) že je dobré poprosiť niekoho, nech prepíše pár riadkov kódu a tým zabráni použitiu viacnásobnej citácie (keď stlačíš na simpsons fóre citovať, tak ti to odcituje iba posledný príspevok, nie aj citáciu na akú ten príspevok reagoval). To by si napríklad mohol skúsiť navrhnúť Shadowovi, je to určite lepšie raz vyriešiť ako donekonečna buzerovať užívateľov.
2) že ak máš výhrady voči správaniu, či konaniu nejakého moderátora, tak sa najprv pokúsiš tento problém vydiskutovať s ním, prostredníctvom súkromných správ alebo nejakom adminskom topicu - ak to urobíš verejne takto ako si to urobil, podrývaš tomu druhému autoritu a je to absolútne nekolegiálne (predstavte si, že máte hodinu dejepisu s vašou dejepisárkou a zrazu tam vojde iná dejepisárka a začnej tej vašej pred vami nadávať, že učí nahovno
).
PS: kvôli množstvu iných projektov som tu už nie tak často, takže je mi ľúto, že som reagoval tak neskoro
haleale vysvětli mi jakej má smysl citovat todle:
Danoboss napsal:Skutočne strašné tie texty... vlastne to slovu strašné dodáva nový rozmer, mali by vymyslieť nové slovo, ktoré doteraz nebolo potrebné.
Jaký texty myslíš?? .. jako to co tam píšu ty moje blbosti???
...jako zdá se mi celkem jasný, že odpovídá na poslední příspěvek, tak proč tam furt sere tu citaci tebe...
Já vidím problém pouze ve více vložených citacích v sobě, jako ukazuje např. poslední příspěvek nade mnou.
Danobossi, to že já někomu odpovím bez citace, a on to po sobě radši smaže nebo upraví, aby se neřeklo, akorát poukazuje na jeho bezcharakternost, a bránit se proti tomu citacema je blbost.
Když to někdo upraví, tak se u jeho příspěvku objeví "edited by ... v tolik a tolik" a většině lidí schopných používat mozek doufám dojde, odkud vítr vane.
No a když to někdo smaže, a reakce tam pak zbyde, ale původní přípsěvek chybí, tak to je potom taky jasný že tady něco nehraje.
Citace celýho předchozího příspěvku jednoduše považuju za nesmysl a nikdo mi to nevymluví, svádí to k dalším citacím a vznikaj tak pyramidy. A navíc když to dělá moderátor, tak si to právě kdekdo vysvětlí tak, že to vlastně nevadí, a začnou to dělat taky, proto to říkám přede všema, aby to takhle nepovažovali.
Danobossi, to že já někomu odpovím bez citace, a on to po sobě radši smaže nebo upraví, aby se neřeklo, akorát poukazuje na jeho bezcharakternost, a bránit se proti tomu citacema je blbost.
Když to někdo upraví, tak se u jeho příspěvku objeví "edited by ... v tolik a tolik" a většině lidí schopných používat mozek doufám dojde, odkud vítr vane.
No a když to někdo smaže, a reakce tam pak zbyde, ale původní přípsěvek chybí, tak to je potom taky jasný že tady něco nehraje.Citace celýho předchozího příspěvku jednoduše považuju za nesmysl a nikdo mi to nevymluví, svádí to k dalším citacím a vznikaj tak pyramidy. A navíc když to dělá moderátor, tak si to právě kdekdo vysvětlí tak, že to vlastně nevadí, a začnou to dělat taky, proto to říkám přede všema, aby to takhle nepovažovali.
Menoval som ti 4 body, prečo citácie posledných príspevkov majú zmysel.
Ty si reagoval na jeden, že s ním nesúhlasíš (ok beriem) a na ostatné si sa ani neobťažoval odpovedať, plus si svoj príspevok zakončil obľúbenou vetou "to mi nikto nevymluví". Dobre, kľudne si stoj za svojim názorom, ja citovať posledné príspevky budem aj naďalej (ak si si všimol, tak ja sa snažím viacnásobné citácie vo svojich príspevkoch mazať), ale keďže nie si ochotný diskutovať, tak v budúcnosti sa v nejakom podobnom prípade prosím neodvolávaj na moju osobu ako na nejaký príklad ako sa to robiť nemá, pretože nie si schopný si to potom obhájiť.
Jsem ochotnej diskutovat, ale s tebou to je těžký když vždycky skončíš tím, že se vytahuješ jak máš ve všem víc zkušeností a lepší vědomosti.
Myslim že tím co jsem řekl jsem na tvý body a) a b) odpověděl víc než dostatečně.
O bodu c) jsem se nezmiňoval, protože proti němu nic nemám, stejně jako nemám nic proti citacím, pokud si to situace vyžaduje, což reakce na víc příspěvků najednou je.
A bod d) absolutně není relevantní s problémem kterej se tu řeší.
Těch pár řádků kódu, kterej by to sám spravil je, to je sice hezký, a určitě by tím bylo fórum blbuvzdornější, ale mě jde především o to, aby lidi trochu přemejšleli sami od sebe.
Jsem ochotnej diskutovat, ale s tebou to je těžký když vždycky skončíš tím, že se vytahuješ jak máš ve všem víc zkušeností a lepší vědomosti.
Myslim že tím co jsem řekl jsem na tvý body a) a b) odpověděl víc než dostatečně.
O bodu c) jsem se nezmiňoval, protože proti němu nic nemám, stejně jako nemám nic proti citacím, pokud si to situace vyžaduje, což reakce na víc příspěvků najednou je.
A bod d) absolutně není relevantní s problémem kterej se tu řeší.Těch pár řádků kódu, kterej by to sám spravil je, to je sice hezký, a určitě by tím bylo fórum blbuvzdornější, ale mě jde především o to, aby lidi trochu přemejšleli sami od sebe.
Nemám vo všetkom viac skúsenosti ale mám milú vlastnosť, že nepíšem v témach o ktorých neviem.
Na bod A si nereagoval vôbec (ani predtým ani teraz), reagoval si iba na bod B. Bod C, ok súhlasíš, ja len toľko že predtým si ho ako výnimku nespomínal, tak som to napísal. Bod D relevantný je, to je ako prestať vyrábať tie plastové zábrany do elektrických zásuviek a radšej sa venovať osvete u 4 ročných detí, aby tam nepchali prsty. Niektorí užívatelia fóra píšu na internet prvýkrát a majú dosť problémov pochopiť všetky zásady netikedy ako nepísať CAPSLOCKOM, či používať interpunkciu, takže si myslím, že aspoň ich nenútiť robiť niečo, čomu vieme zabrániť aj sami.
Prostě citovat úplně celej příspěvek, kterej je poslední ve vlákně, když reaguju jen na něj a na žádnej jinej, je NESMYSL a hotovo, a proč to pisatel dělá mě v tuhle chvíli nezajímá, proto se to týká bodu a) i b), protože ani jeden z nich nepovažuju za pádný odůvodnění. Kdyby šlo o nějakej příspěvek hodně vzadu, nebo na předešlý stránce, jo, chápu, ale takhle prostě to nemá význam.
A uživatelům internetu nejsou 4 roky, a lze jim tedy leccos vysvětlit, pokud se nejedná o úplný trotly.
Když někdo neumí psát, tak to buď žádnej kód nespraví, a když jo, tak potom ten dotyčnej nemá žádnou motivaci se polepšit, protože přece počítač to spraví za něj, že?
Přesně tohle je příčina úpadku civilizace.
Vzpomeň si na tu "urban legend" o kočce v mikrovlnce.
Ačkoli ji nepovažuju za pravdivou, představ si, že se to stalo, takže majitelka kočky už je poučená, že živý domácí zvířata, který nejsou určený k jídlu, do mikrovlnky nepatřej a z její blbosti se můžou poučit i další.
To, co navrhuješ, je asi jako kdyby výrobce kvůli tomu, aby se situace neopakovala, začal do mikrovlnek dávat ochrannej obvod, kterej v případě přítomnosti živýho zvířete uvnitř trouby ihned odpojí magnetron, otevře dveře a vyhodí zvíře ven. Na první pohled se to zdá skvělý, inovativní, jenže širší společnost pak nemusí přemejšlet prakticky nad ničim, co dělá, protože na všechno má asistenty.
Pokud to takhle půjde dál, tak tu v budoucnu nebude hrstka bohatejch a masa chudejch, ale pár set géniů a miliardy debilů. A ty tenhle proces svejma názorama akorát urychluješ.
P.S.: Nevím jak tobě, ale mě bylo ve 4 letech už jasný, že do zásuvky patří vidlice od el. spotřebiče, a ne prsty. Čím dřív člověk takovýhle elementární znalosti nabyde, tím líp.
Čímž ale netvrdím, že ty záslepky jsou tam špatně. Náhoda je blbec, ne každá dítě má v tomhle věku dost rozumu aby to pochopilo, a ty záslepky v zásuvkách jsou ochrana která může někoho zachránit před smrtí, ta se totiž nijak vrátit nedá. Ale o tom, že by někdo byl v ohrožení života, nebo měl nějaký trvalý následky, protože na internetu napsal nějakej překlep, o tom jsem ještě neslyšel. Tak nesrovnávej nesrovnatelný.
...nerad se vám do toho pletu ale zdá se mi, že při každém dalším příspěvku skáčete od jednoho tématu k dalšímu (a to sme začali na Kennyho titlkách
)...akorát to vaší hádku prodlužuje, aleco...aspoň to tady žije ![]()
Prostě citovat úplně celej příspěvek, kterej je poslední ve vlákně, když reaguju jen na něj a na žádnej jinej, je NESMYSL a hotovo...
To je to, prečo som povedal, že nabudúce ma prosím nespomínaj, pretože toto čo píšeš neni argument, to je na úrovni "ty si hlupák milionkrát a nepočúvam". Ty si skrátka svoj subjektívny názor definoval za všeobecne platný axiom, tým že si použíl slová typu "a basta" "a hotovo"... Ak chceš už takéto názory písať, tak aspoň ich začni "podľa môjho názoru", vtedy mi bude aspoň jasné, že teba nepresvedčím a vykašlem sa na to, ale nepíš to ako nejaký všeobecne platný prírodný zákon.
A uživatelům internetu nejsou 4 roky, a lze jim tedy leccos vysvětlit, pokud se nejedná o úplný trotly.
Když někdo neumí psát, tak to buď žádnej kód nespraví, a když jo, tak potom ten dotyčnej nemá žádnou motivaci se polepšit, protože přece počítač to spraví za něj, že?
Nehovorím, že sa nemajú učiť, ale že je toho dosť čo sa majú naučiť aj bez toho, ty vždy zoberieš moju myšlienku, prekrútiš ju a potom na to prekrútené reaguješ.
Přesně tohle je příčina úpadku civilizace.
Vzpomeň si na tu "urban legend" o kočce v mikrovlnce.
Ačkoli ji nepovažuju za pravdivou, představ si, že se to stalo, takže majitelka kočky už je poučená, že živý domácí zvířata, který nejsou určený k jídlu, do mikrovlnky nepatřej a z její blbosti se můžou poučit i další.
To, co navrhuješ, je asi jako kdyby výrobce kvůli tomu, aby se situace neopakovala, začal do mikrovlnek dávat ochrannej obvod, kterej v případě přítomnosti živýho zvířete uvnitř trouby ihned odpojí magnetron, otevře dveře a vyhodí zvíře ven. Na první pohled se to zdá skvělý, inovativní, jenže širší společnost pak nemusí přemejšlet prakticky nad ničim, co dělá, protože na všechno má asistenty.
Najprv mi tu napíšeš story o jednej debilnej (z niekoľkých stoviek milíonov) užívateliek mikrovlnok a vzápätí mi napíšeš toto:
Náhoda je blbec, ne každá dítě má v tomhle věku dost rozumu aby to pochopilo, a ty záslepky v zásuvkách jsou ochrana která může někoho zachránit před smrtí, ta se totiž nijak vrátit nedá. Ale o tom, že by někdo byl v ohrožení života, nebo měl nějaký trvalý následky, protože na internetu napsal nějakej překlep, o tom jsem ještě neslyšel. Tak nesrovnávej nesrovnatelný.
aby som ja neporovnával neporovnateľné.
Čo ti mám k tomu napísať?
Do prdele ty zabedněnče jeden, vo co ti jde?
Takže
1): Jakej má smysl používat něco, co je nepotřebný, a akorát zatěžuje fórum? Já v citování úplně celýho příspěvku, kterej je až poslední ve vlákně, nevidim žádnej přínos pro nikoho, rozumíš tomu? Jasně jsem uvedl, jaký k tomu mám důvody, proč si to myslím a proč to říkám. A jestliže něco takovýho říkám, tak je to asi celkem logicky můj názor. Případá ti to jako dogma? To je tvůj problém. Jedinej, komu to může připadat jako dogma je ten, co si nedokáže na věc udělat a prosadit si svůj vlastní názor.
2): Žádnou myšlenku nepřekrucuju.
Ty prostě navrhuješ nainstalovat do fóra nějakej filtr na blbce. To samý - přijde mi to naprosto zbytečný. Nikdo tu není tak blbej, aby si nenechal něco vysvětlit.
3) + 4): To nedokážeš pochopit ani tak jednoduchý přirovnání?
Nechápeš ten rozdíl mezi tim, co se stane když 4letý dítě, který sotva má nějaký elementární znalosti, sáhne do zásuvky a zabije se, a tím, že náctiletej uživatel internetu, kterej nezná dokonale internetovou etiketu, napíše nějakou blbost?
Mezi těma lidma (4letý dítě VS. náctiletý) je zatracenej rozdíl, mezi tim co dělaj (sahání do el. zásuvky VS. psaní blbostí na net) ještě větší, a mezi následkama (zranění el. proudem, který může skončit smrtí VS. výtky od starších uživatelů) je naprosto propastnej rozdíl!!
CO SE TI NA TOM NEZDÁ?
Do prdele ty zabedněnče jeden, vo co ti jde?
A dochádzajú argumenty, prichádzajú nadávky, predpokladám, že ďalšie kolo bude snaha o zistenie adresy aby si ma mohol fyzicky inzultovať
Prosím ťa ukľudni sa.
1): Jakej má smysl používat něco, co je nepotřebný, a akorát zatěžuje fórum? Já v citování úplně celýho příspěvku, kterej je až poslední ve vlákně, nevidim žádnej přínos pro nikoho, rozumíš tomu? Jasně jsem uvedl, jaký k tomu mám důvody, proč si to myslím a proč to říkám. A jestliže něco takovýho říkám, tak je to asi celkem logicky můj názor. Případá ti to jako dogma? To je tvůj problém. Jedinej, komu to může připadat jako dogma je ten, co si nedokáže na věc udělat a prosadit si svůj vlastní názor.
Áno vysvetlil si aký máš na to názor, ja som ti povedal svoj a ani jeden sme neustúpili. Preto som oponoval, keď si hento napísal v štýle "a basta" - byť si to myslel "podľa môjho názoru", ja a ani nikto iný nevieme čo sa ti preháňa v hlavičke.
Žádnou myšlenku nepřekrucuju.
Ty prostě navrhuješ nainstalovat do fóra nějakej filtr na blbce. To samý - přijde mi to naprosto zbytečný. Nikdo tu není tak blbej, aby si nenechal něco vysvětlit.
Máš pravdu, žiadnu myšlienku neprekrucuješ, ty vidíš beztak iba svoj postoj, takže moje myšlienky považuješ za nijaké/žiadne.
Navrhujem nainštalovať filter pre neznalých, zato že niekto ešte nepozná netiketu, nemusí byť nutne zlý ale zdá sa mi to lepšie ako donekonečna napomínať nových užívateľov (vždy prídu noví) a mazať to. Kľudne to môže byť ale napísané v pravidlách, ak si ich prečítajú (kvôli iným pravidlám), všimnú si aj toto a nabudúce na fóre kde takýto filter nebude to možno nespravia. Ak budú inteligentní. Blbca môžeš donekonečna napomínať aj tu a vždy bude citovať, takže tak.
3) + 4): To nedokážeš pochopit ani tak jednoduchý přirovnání?
Nechápeš ten rozdíl mezi tim, co se stane když 4letý dítě, který sotva má nějaký elementární znalosti, sáhne do zásuvky a zabije se, a tím, že náctiletej uživatel internetu, kterej nezná dokonale internetovou etiketu, napíše nějakou blbost?
Mezi těma lidma (4letý dítě VS. náctiletý) je zatracenej rozdíl, mezi tim co dělaj (sahání do el. zásuvky VS. psaní blbostí na net) ještě větší, a mezi následkama (zranění el. proudem, který může skončit smrtí VS. výtky od starších uživatelů) je naprosto propastnej rozdíl!!
CO SE TI NA TOM NEZDÁ?
Dokážem, pochopiť tak jednoduché prirovnanie - ostatne keby si sa pozrel pár príspevkov dozadu, tak zistíš, že ja som to prirovnanie vymyslel (aj keď podľa tvojich reakcii začínam mať dojem, že moje príspevky nečítaš, že iba rovno reaguješ). Uviedol som ho schválne ako hyperbolické prirovnanie (s nadsázkou). Samozrejme že rozdiel tu je, ale u teba je ten problém, že sa tu snažíš nahovoriť, že ak niečo daného užívateľa zrejme priamo neohrozuje na živote, že nie je potrebné s tým nič robiť ani zabraňovať tomu. A práve preto, že si svoje prirovnanie tiež zveličil (nie, väčšina ľudí nedáva zvieratá do mikrovlnky), mi je čudné, že mňa s tým napádaš.
Napadal jsem tě proto, že to co jsi říkal naprosto nedávalo smysl. Nepochopil jsi to po dobrým, stačilo přidat pár ostrejch slov, a najednou to jde.
1) Tohle považuju za uzavřený.
2) I tak tim nesouhlasím. Vím že blbcovi se můžu snažit něco vysvětlit, a on to stejně nikdy nepochopí, ale nikoho tak blbýho jsem tu neviděl.
A kdyby náhodou se někdo nechápavej objevil, od toho tu je pět moderátorů, na celý tohle nepříliš velký fórum.
3) a 4): Rozdíl mezi ohrožením lidskýho života a nepsrávným počínáním na internetu
je pořád propastnější, než rozdíl mezi smrtí kočky a nesprávným dtto
snažíš sa tu nahovoriť, že ak niečo daného užívateľa zrejme priamo neohrozuje na živote, že nie je potrebné s tým nič robiť ani zabraňovať tomu
Jo, to se přesně snažim říct, nebo alespoň víceméně. Když nejde o život, jde o hovno.

...kdes to sehnal?
Napadal jsem tě proto, že to co jsi říkal naprosto nedávalo smysl. Nepochopil jsi to po dobrým, stačilo přidat pár ostrejch slov, a najednou to jde.
Čo si písal som chápal, iba som s tým nesúhlasil, čo ostatne stále trvá, nič sa nezmenilo. Bez ohľadu na to by sa k nadávkam nemal nikto v diskusii znížiť, zvlášť nie moderátor (keďže tebe predsa ide o to aby moderátori išli príkladom
). Takže takto si to ospravedlniť je dosť chabé. ![]()
3) a 4): Rozdíl mezi ohrožením lidskýho života a nepsrávným počínáním na internetu
je pořád propastnější, než rozdíl mezi smrtí kočky a nesprávným dtto
Nevedel som, že je nejaká oficiálna štatistika, ktorá uvádza v jednotlivých príkladoch, aké hyperbola je ešte použiteľná a aké zveličenie je už neprípustné.
Jo, to se přesně snažim říct, nebo alespoň víceméně. Když nejde o život, jde o hovno.
OK, kedže si spomínal niečo o dôvodoch úpadku civilizácie, tak ja si zas myslím, že toto je jeden z dôvodov, prečo "upadá", takýto prístup.
PS: na tie ďalšie časti tvojho príspevku je už asi zbytočné reagovať, aj tak sa len budeme opakovať.
![]()
![]()
...kdes to sehnal?
To dal Shadow do Návštěvní knihy, když sme se tam hádal is IrshiNo.
Naposledy upravil: Darker (03. 10. 2009 20:13:35)
Kurva dej už pokoj, imrvére musíš mít námitky, ikdyž jsou z praktickýho hlediska nesmyslný, a je to tak se vším o čem jsme se kdy bavili.
Ještě jednou sem tedy píšu, aby bylo jasno, a doufám že už naposledy.
Ad 1)
Evidentně máš problém přijmout, že nemáš vždycky pravdu, a s takovejma lidma je domluva po dobrým vždycky těžká, moderátor nemoderátor.
Ad 2)
Žádná statistika není. Co je a není tak závažnej problém, a jak je či není který porovnání adekvátní bys měl rozpoznat i bez statistiky. S pitomým porovnáním jsi přišel ty.
Ad 3)
snažíš sa tu nahovoriť, že ak niečo daného užívateľa zrejme priamo neohrozuje na živote, že nie je potrebné s tým nič robiť ani zabraňovať tomu
To, co do danýho jedince neohrožuje na životě je jeho problém, a pokud se zrovna nejedná o nějakýho nedospělýho, nesvéprávnýho jedince, tak je jeho starostí dokonce i to, co ho na životě přímo ohrožuje, a tyhle svý problémy a starosti si má řešit sám, případně s tím mu může někdo poradit, nebo pokud je v nesnázích, tak i pomoct, ale ne tak, aby se ten jedinec mohl spolehnout na to že "ostatní se o mě postaraj" a myslet si "můžu se tedy na všechno vysrat".
Tak takhle ne. Správně je to tak že já seru na něj, ať se stará sám. Poradim, případně ze v nesnázích pomůžu, ale jestli si někdo myslí, že budu jeho práci dělat za něj, a přebírat jeho starosti, tak to se šeredně plete. A jestli si ty myslíš, že tak by to mělo bejt, tak jseš zatracenej komouš.
Ad 1)
Evidentně máš problém přijmout, že nemáš vždycky pravdu, a s takovejma lidma je domluva po dobrým vždycky těžká, moderátor nemoderátor.
Zdá sa, že nejakú vlastnosť máme spoločnú.
Imho, možno preto sem stále píšeš...
Ad 2)
Žádná statistika není. Co je a není tak závažnej problém, a jak je či není který porovnání adekvátní bys měl rozpoznat i bez statistiky. S pitomým porovnáním jsi přišel ty.
Ale aby si nezaostal, tak si jedno pre istotu dal hneď aj ty. ![]()
Ad 3)
To, co do danýho jedince neohrožuje na životě je jeho problém, a pokud se zrovna nejedná o nějakýho nedospělýho, nesvéprávnýho jedince, tak je jeho starostí dokonce i to, co ho na životě přímo ohrožuje, a tyhle svý problémy a starosti si má řešit sám, případně s tím mu může někdo poradit, nebo pokud je v nesnázích, tak i pomoct, ale ne tak, aby se ten jedinec mohl spolehnout na to že "ostatní se o mě postaraj" a myslet si "můžu se tedy na všechno vysrat".
Tak takhle ne. Správně je to tak že já seru na něj, ať se stará sám. Poradim, případně ze v nesnázích pomůžu, ale jestli si někdo myslí, že budu jeho práci dělat za něj, a přebírat jeho starosti, tak to se šeredně plete. A jestli si ty myslíš, že tak by to mělo bejt, tak jseš zatracenej komouš.
Ak by sa naozaj žilo tak ako hovoríš ty, tak by asi neexistovali napríklad hasiči, pretože za drtivú väčšinu požiarov môžu samotní vlastníci domu/bytu - tí dospelí, ktorí by mali vedieť, že s cigaretou v hube sa nezaspáva a podobne.
Čo sa týka toho konca, tvojho príspevku (ak si myslím.... tak som zatracenej komouš), tak to je sila, neviem aký nervák musíš byť v skutočnosti, pretože ovládnuť sa na diskusnom fóre neni tak ťažké - proste niečo nenapíšem, mám dosť času si to rozmyslieť, neni to ako z očí do očí, keď nechtiac niečo poviem. Ty si buď nedokážeš uvedomiť, čo píšeš alebo sa naozaj už snažíš iba urážať. Konkrétne ak by to niekoho zaujímalo, tak v tomto prípade sa jedná o logický klam falošnej dilemy, kde sa autor výroku (v tomto prípade Šéf) snaží navodiť dojem, že existujú iba dve možnosti:
1: myslíš si toto a teda si komunista
2: nemyslíš si toto a teda nie si komunista
Ak ti už ide o to, tak skutočne nie som komunista, snažím sa byť maximálne liberálny voči všetkým, čo svojim konaním nepoškodzujú iných, ale to je vedľajšie. Ale uvedom si, že prevrátiť ten tvoj výrok na: "Ty si myslíš, že ľudia by si nemali pomáhať a starať sa o seba? Tak v tom prípade si zatracený anarchista!" je celkom ľahké. A urobil som len to isté čo ty a vyšiel z toho rovnaký extrém.
Hasiče a podobný služby sem nepleť, to jsou věci který si platí "každej" buď nepřímo pomocí daní, nebo přímo (soukromí hasiči), ale jejich přítomnost pořád neopravňuje lidi jednat nezodpovědně a myslet si, že když budou v průseru, hasiči je z něj vytáhnou. Jo, maj to nařízení, a musej dělat co je v jejich silách, ale oni jsou taky jen lidi, sice líp trénovaní, ale ne vždycky se jim povede ty postižený z toho průseru vytáhnout.
Tyhle služby jsou tady až jako jistota, když už je nejhůř. V kolika případech ze všech vyjížděj hasiči kvůli neopatrnýmu zacházení s ohněm, co? A
Jinak docela jsi se trefil, svoje politický názory bych klasifikoval jako kapitalistický (pravicový) anarchismus. A tvý názory jsou z mýho pohledu značně socialistický, což nemá ke komunismu daleko.
A ikdyž mi je teprve 20, něco už vím: jakejkoli sociální systém, založenej na vzájemný pomoci v rámci solidarity nemá ve dnešním světě místo, protože lidi jsou jako hyeny - ti co můžou, (nižší třída, ta méně slušná část - nemakačenkové, pobudové, houmlesáci který nikdy nenapadlo pracovat) toho akorát zneužijou pro svůj vlastní užitek, střední třída na ně dře, chtě nechtě, vyšší třída s tim nemá problém, protože ti si vždycky poradí v každým systému, a ta slušnější část nižší třídy (invalidové, ti co přišli o zaměstnání v důsledku zavření firem kde pracovali, přičemž už ve svým věku nemaj na to, aby se přizpůsobili) z toho nakonec maj hovno.
Co je ještě horší, tak to zároveň obnáší nesmyslný zákazy (aut co "moc čouděj", 100W žárovek protože moc svítěj, zbraní, protože "ty přece do naší slušný a vyspělý civilizace nepatřej, že?", byrokracii nejhoršího kalibru, pozitivní diskriminaci a podobný kokotiny.
Celou tuhle story můžeš nádherně vidět na celým Svazu evropských socialistických republik, a do jaký prdele to směřuje snad vidíš sám. Nebo to teprve uvidíš, až bude pozdě.
Edit: Zařazením invalidů do nižší třídy jsem možná udělal chybu, ale většinou to tak je že peněz maj zatraceně málo - v naší zemi to tak rozhodně platí.
Příspěvky [ 1 až 25 z 32 ]
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.